Με ένα Ουράνιο τόξο! Αριθμοί & Δυσλεξία

Με ένα ουράνιο τόξο κάνουμε μαθηματικά στη Δυσλεξία!

Μια απο τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με Δυσλεξία/μαθησιακές δυσκολίες είναι η απομνημόνευση με αποτέλεσμα να μη φτάνει εύκολα στην αυτοματοποίηση. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να ανακαλέσει άνετα και με επιτυχία τη γνώση και αυτό το οδηγεί στο να καθυστερεί ή να καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα. 

Ένα δυσλεξικό παιδί 10 χρονών δυσκολευόταν να "θυμηθεί" τα ζευγάρια του 10. Για να βοηθήσουμε στην εγκατάσταση των πληροφοριών και να ενισχύσουμε τη δυνατότητα να τις ανακαλεί απο τη μνήμη του ήταν απαραίτητο να κάνουμε ασκήσεις για την οργάνωση και την οπτικοποίηση τους. Μια απο τις ασκήσεις που βοήθησε ήταν: Με ένα Ουράνιο τόξο! η οποία έπειτα χρησιμοποιήθηκε για πολλά ζευγάρια αριθμών!

Υλικά: χαρτί Α4, μαρκαδόροι

Άσκηση: Φτιάχνετε ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο που στις άκρες του εμφανίζεται απο ένα ζευγάρι αριθμών που κάνει 10. Το παιδί γράφει στη συνέχεια το κάθε ζευγάρι σε πρόσθεση απο κάτω. 

Το παιδί γράφει απο κάτω όλα τα ζευγάρια των αριθμών!



Tip:
Μη παραλείψετε να δείξετε την αντιμεταθετική ιδιότητα της πρόσθεσης!

Απευθύνεται: Σε παιδιά με Δυσλεξία/μαθησιακές δυσκολίες αλλά και σε παιδιά στη πρώτη αρίθμηση για καλύτερη εμπέδωση. Μπορεί να εφαρμοστεί απο θεραπευτές, εκπαιδευτικούς, γονείς.


Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ
.
Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!